Nieuwsbrief oktober

Beste vrienden,

Nu het einde van het feestjaar nadert, is het tijd om onze focus op 2024 te leggen. Hieronder kunnen jullie de nieuwtjes van deze maand vinden.

Lidgeld 2024

Om het jaar 2024 goed aan te kunnen vangen, vragen wij iedereen om het lidgeld voor het jaar 2024 tijdig te betalen. De uiterste inschrijvingsdatum hiervoor is 15/12/2023. Enkel op die manier kunnen wij de continuïteit garanderen en is iedereen tijdig aangemeld bij de federatie om het nieuwe jaar tijdig te kunnen beginnen.

Wanneer men niet tijdig het lidgeld betaald heeft, zijn wij ook niet in de mogelijkheid om u tijdig aan te melden bij de federatie, bijgevolg bent u niet verzekerd en moeten wij u de toegang tot de schietstand weigeren. 

Wie te laat betaalt, betaalt €15,00 administratiekosten bovenop het lidgeld.

Wanneer het lidgeld betaald is en de administratie verwerkt is, ligt uw FROS-lidkaart (tevens bewijs van verzekering) ter beschikking op de schietbaan

Hieronder kunnen jullie nogmaals alle informatie vinden.

Voor 2024 bedraagt het lidgeld:

  • Politiemensen (actief als gepensioneerd) : € 84
  • Andere leden : € 104
  • Ereleden : € 25 

Een nieuw lid betaalt een eenmalige toeslag van €5,00 (administratiekosten) en €20,00 (waarborg badge).

Het lidgeld kan gestort worden op ons rekeningnummer :

IBAN BE96 9731 5128 8005 

BIC  ARSPBE22

Referentie: Naam + lidgeld 2024

Wat krijgt men voor dit lidgeld:

  1. Gratis 20 schietschijven. Wie zijn 20 gratis schietschijven opgebruikt heeft, betaalt dan €1 per schijf.
  2. Een individuele schietkaart waarop de aanwezigheden en de gratis schietschijven vermeld worden en waarop de lidkaart kan worden bevestigd. 
  3. Elke schutter houdt zijn kaart bij, de verantwoordelijke van dienst in de schietbaan tekent ze af. Voor de recreatieve schutter is die kaart belangrijk want de Provinciale Wapendienst aanvaardt ze als bewijs van de jaarlijks gehouden schietbeurten.

Wanneer het lidgeld betaald is en de administratie verwerkt is, ligt uw FROS-lidkaart (tevens bewijs van verzekering) ter beschikking op de schietbaan.

Ziekenfondsen

Sommige ziekenfondsen komen tussen in het lidmaatschap van een sportclub en geven een jaarlijkse premie als men lid is van een sportclub.

Wie hieromtrent meer info wenst neemt het beste contact op met zijn/haar ziekenfonds.

Uittreksel uit het strafregister

Recreatieve schutters dienen bij het vernieuwen van hun lidmaatschap een uittreksel uit het strafregister af te geven. Leden met een definitieve sportschutterslicentie (D-SSL) dienen een kopie van de D-SSL of een uittreksel uit het strafregister af te geven.

50-jarig bestaan

Het bestuur wenst iedere aanwezige te danken voor zijn/haar aanwezigheid tijdens de ontvangst door schepen Bracke op het stadhuis van Gent op 20/09/2023. De foto’s hiervan kunnen jullie terugvinden op de website.

Clubfeest 2023

Voor het clubfeest op zaterdag 30/09/2023 waren er uiteindelijk 75 aanwezigen. Ook dit jaar werden we culinair verwend en hadden de afwezigen zoals steeds ongelijk.

De foto’s hiervan kunnen jullie terugvinden op de website.

Clubfeest 2024

Het bestuur is al druk in de weer om het clubfeest 2024 voor te bereiden. Maar vanzelfsprekend houden wij jullie op de hoogte van zodra we hier meer informatie over hebben.

Veiligheid op de schietstand

We merken dat er steeds meer opmerkingen moeten gemaakt worden in verband met het veilig hanteren van vuurwapens. 

Zoals iedereen weet, is veiligheid op de schietstand heel belangrijk.

Graag willen wij iedereen nogmaals de belangrijkste puntjes meedelen:

  • Vinger van de trekker, tenzij men vuurt
  • De vuurwapens worden maar uit de koffer gehaald wanneer deze zich in de schietbox bevinden. Met andere woorden worden er GEEN vuurwapens meer uit de wapenkoffer gehaald op de zitbank ACHTER de schietboxen.
  • Wanneer een schutter een defect aan zijn vuurwapen heeft, BLIJFT het vuurwapen in de schietbox liggen, met de loop in de richting van de kogelvangers. Pas dan wordt een verantwoordelijke verwittigd die het nodige zal doen.

Gelukschieting

De datum voor de Geluksschieting is ook reeds vastgelegd op maandag 20/11/2023, dit van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Om het verrassingseffect niet te verliezen, kunnen we hier nog niet veel over vertellen, maar vanzelfsprekend nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan de Geluksschieting.

Clubkampioenschap 2023

Er waren in totaal 46 deelnemers aan het clubkampioenschap, verdeelt in verschillende leeftijdscategorieën.

Wij willen langs deze weg iedere deelnemer aan het clubkampioenschap bedanken en de respectievelijke clubkampioenen in hun leeftijdscategorie feliciteren.

De uitslag kunnen jullie vinden aan het bord en op de website.

Sluiting schietstand 

De schietstand zal gesloten zijn op volgende dagen: 

* 25/12/2023 (Kerstdag)

* 01/01/2024 (Nieuwjaarsdag)

Met vriendelijke groeten

Voor het Bestuur

Colman Bart

Voorzitter GPSV

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *